Tukipohjalliset

Kevyempi askel

Jokaisella on käyttöä paremmille jaloille! Tiesitkö, että niska- ja hartiaseudun ongelmiin voi löytyä syy alaraajojen virheellisestä toiminnasta? Jalkojen virheasento voi muuttaa koko selkärangan toimintaa. Myös alaraajojen pituusero voi aiheuttaa lonkkiin ja alaselkään nivelperäisiä ongelmia. Syy polvien kiputiloihin voi löytyä jalkojen virheellisestä kuormituksesta jalkaterien virheasennon seurauksena. Jalkaterien virheasennot voivat puolestaan olla seurausta jalkaterän kaarirakenteiden muutoksista.

Tukipohjalliset vaativat aina henkilökohtaisen alaraaja-analyysin. Yksilölliset erikoispohjalliset auttavat poistamaan kipua tasapainottamalla jalkaterän kuormitusta. Niillä voidaan ehkäistä ja korjata asentovirheitä alaraajojen nivelissä ja rakenteissa, ja tätä kautta koko kehossa aina leukaniveleen asti. Pohjalliset sopivat erityisesti diabeetikoille ja ikääntyneille.

Pohjallisratkaisun ensimmäinen askel on alaraajatutkimus, joka koostuu haastattelusta, biomekaanisista mittauksista, kävelyanalyysista ja ryhtitutkimuksesta. Tämän jälkeen jalasta otetaan mallinnos vaahtolaatikolla, joka myöhemmin skannataan 3D-skannerilla. Erikoispohjalliset suunnitellaan tutkimustulosten ja FotoScan 3D-kuvien perusteella kolmiulotteisella suunnitteluohjelmalla yksilöllistä tarvetta vastaaviksi.

Erikoispohjalliset muotoillaan tietokoneelle tehdyn suunnitelman perusteella ja viimeistellään vielä käsin. Valmiit pohjalliset sovitetaan vielä yhdessä terapeutin kanssa.

Vireuksesta löytyy monipuolinen valikoima erilaisia pohjallisia, kuten FootCare ja Footbalance Medical.