Katso Vireuksen Kesän Workshopit

26.6.2017

Liikuntaa kesäksi koko perheelle!

Järjestämme kesän aikana Vireuksessa erilaisia Workshop -kursseja, jotka liittyvät liikuntaan ja hyvinvointiin.

Yhden Workshopin hinta on 29€. Jos haluat lisäksi useammalle workshopille, saat -10% alennuksen seuraavista workshopeista. 

HUOM! Paikkoja on rajoitetusti. Ilmoittautumiset vastaanottoon. Kurssien minimimäärä on 5 henkilöä. 

Kesän Workshopvaihtoehdot:

Street Workout lapsille ja nuorille: HUOM! Uusi ajankohta:ti 1.8 klo 12-15 (8-15v)  - Jori

Street Workout on kehonpainoharjoitteluun pohjautuva vapaamuotoinen laji. Lajiin on vakiintunut monia liikkeitä, mutta jokainen harrastaja voi toteuttaa sitä omalla tyylillään. Street Workoutin voi karkeasti jakaa voimaharjoitteluun ja dynaamiseen harjoitteluun, vaikka niitä usein yhdistelläänkin sujuvasti toisiinsa. Pohjakuntoa rakennetaan perusliikkeillä, kuten erilaiset leuanvedot, dipit ja kyykyt .

Perusliikkeiden työstämisen lisäksi voimaharjoittelu pitää sisällään haastavampien liikevariaatioiden (yhden käden leuanveto, hefesto, lohikäärmekyykky) ja staattisten voimaliikkeiden (nojavaakaa, etuvaakaa, takavaaka, ihmislippu) harjoittelua. Dynaamiset liikkeet pitävät sisällään laajan kirjon erilaisia liikettä hyödyntäviä temppuja (360, palm spin, shrimp flip), joita yhdistämällä rakennetaan näyttäviä liikkeiden sarjoja. Näiden lisäksi Street workoutiin yhdistetään usein muita taitoa vaativia kehonpainoliikkeitä, kuten käsilläseisontaa.

Tunne mielesi - Tunne kehosi: Ma 3.7 klo 18.30-20.30 - Kaisu

Koemme tunteita paitsi mielessä myös kehossa. Erilaiset tunteet, kuten ilo, suru, pelko, jännitys, hämmennys näkyvät kehossa hyvin eri tavoin.

Keskitymme tutkimaan omia ajatuksia ja tunteita sekä tekemään huomioita mahdollisista tukahdetuista tunteista kehossa. Pyrkimyksenä, että tulemme tietoisemmiksi omista tunteistamme ja niiden vaikutuksista sekä harjoittelemme rentoutumista.

Vatsakapseli ja erkauma: Ti 4.7 klo 17.30-20.30 - Piia

Suorien vatsalihasten erkauma on normaali ilmiö raskaana olevilla. Synnytyksen jälkeen suurin osa vatsalihasten spontaanista palautumisesta tapahtuu kahden kuukauden aikana. Osalla erkauma ei kuitenkaan palaudu ilman kuntoutusta. Merkkejä erkaumasta voi olla mm. vatsan pömpötys, vatsan keskilinjan pehmeys, alaselän ja lantion kiputilat, virtsankarkailu sekä lantion ja vatsalihasten hallinnan heikkous. Erkauma ei kuitenkaan ole vain synnyttäneiden ongelma. Erkauma voi olla seurausta vääränlaisesta vatsalihastreenistä.

Workshopissa käydään lyhyesti läpi vatsakapselin toiminta. Harjoittelemme oikeanlaisia syvien vatsalihasten harjoitteita. Ei ole väliä oletko ollut raskaana lähiaikoina vai vuosia sitten. Erkaumaa voi kuntouttaa myöhemminkin oikeaoppisilla harjoitteilla.  

Keho elastiseksi: Ma 10.7 klo 18.30-20.30 - Nea

Workshopissa opit erilaisten keinojen kautta lisäämään kehosi liikkuvuutta. Tulemme tekemään harjoitteita niin välineillä kuin ilmankin. Saat hyviä työkaluja, joiden avulla pystyt jatkossa huoltamaan kehoasi. Mukaan tarvitse vain joustavat vaatteet sekä juomapullon. Workshop sopii kaikille.

Pariakrobatia: To 13.7 klo 18.00-20.30 - Kaisu

Ota mukaan puolisosi, ystäväsi  tai lapsesi (yli 12-vuotias) ja tule pitämään hauskaa treenatessa. Teemme kehonhallintaa ja liikkuvuutta lisääviä liikkeitä yhdessä parin kanssa sekä harjoittelemme muutamia helppoja akrobatialiikkeitä. Aikaisempaa kokemusta akrobatiasta ei tarvitse olla.

Pilatesharjoittelu ennen ja jälkeen synnytyksen: Ma 17.7 klo 18.30-20.30 - Kaisu

Raskausaikana ja synnytyksessä äidin kehossa tapahtuu muutoksia, jotka vaikuttavat muun muassa lantion asentoon ja lantionpohjaan. Pilatesharjoittelu vähentää synnytyksen jälkeistä virtsankarkailua, tehostaa kehon palautumista synnytyksestä ja raskaudesta ja auttaa käyttämään keskivartalon syviä lihaksia oikein. Synnytyksen jälkeen liikunta on tärkeää kehon palautumisen lisäksi myös mielenvirkeyden kannalta. Voit tulla mukaan myös vaikka synnytyksestä olisi kulunut jo pidempikin aika.

Kehonpainoharjoittelu: Ke 19.7 klo 17.30-20.30 - Jori

Kehonpainoharjoittelu on monipuolinen ja kokonaisvaltainen laji. Sen tavoitteena on useiden fyysisten ominaisuuksien (voima, kestävyys, nopeus, liikkuvuus) kehittäminen. Näiden lisäksi kehonhallinta paranee, josta on hyötyä sekä kaikissa urheilulajeissa, että ihan arkielämässä. Kehonpainolla tehtävä harjoittelu on hauskaa ja antoisaa, sillä itsensä ylittämisen ja uuden oppimisen ilo on suunnatonta. Harjoittelu vaikuttaakin positiivisesti niin mieleen, kuin ulkonäköön.

Kehonpainolla suoritettavat liikkeet ovat kokonaisvaltaisia, joten useampi lihasryhmä pääsee työskentelemään kerralla. Suurin osa kehonpainolla suoritettavista liikkeistä vaatii myös liikkuvuutta, joten sen kehittäminen kuuluu osaksi harjoittelua. Liikelaajuuksien kasvaessa voimantuoton paranemisen lisäksi myös arkiaskareet helpottuvat, ja mahdollisista kivuista voi päästä eroon.

Kuntonyrkkeilyn perusteet: To 27.7 klo 17.30-20.30 - Jori

Kurssin aikana opit mm. perus lyöntitekniikat sekä nyrkkeilijän liikkumisen kehässä. Kuntonyrkkeily sopii niin aloittelijoille kuin kokeneille harrastajille ja toimii hyvin oheisharjoittelunakin.

Jos sinulla on hartiajumia, kuntonyrkkeily toimii erinomaisesti kipujen lievittämiseen. 
Kurssi sopii loistavasti yhteiseksi tekemiseksi puolison tai kaverin kanssa.

Kurssin vetäjänä toimii PT:mme ja ryhmäliikuntaohjaaja Jori Kota-aho. Jorilta löytyy taustaa kilpanyrkkeilystä ja hän on saavuttanut Hopeahanska turnauksessa kultaa v. 2008 sekä varusmiesten SM-kultaa v. 2012. Jori on suorittanut 1. tason valmentajatutkinnon kamppailulajeista. Hän on myös vetänyt kuntonyrkkeilytuntia Vireuksessa v. 2009 lähtien.