Yhteiset toimintamallit Vireuksessa

16.10.2020

Ajankohtaista Koronaan liittyen.

Kansainvälinen kuntokeskusjärjestö IHRSA on tutkinut lähes 50 miljoonan kuntokeskusasiakkaan koronatilanteen. Tämä lähes 50 miljoonaa asiakaskyselyä tuotti 0,00023 prosentin tuloksen. Tämä kuvaa sitä, että kuntokeskuksissa treenataan terveinä. Samoin ei löytynyt mitään todistusaineistoa, että positiiviset tapaukset olisivat lähtöisin kuntokeskuksista. Tutkimuksen data todistaa hyviä asiakaskäytänteitä eli hyviä turvallisuus -ja hygieniaohjeita noudatetaan. Myös meillä Vireuksessa on toimittu vastuullisesti ja iso kiitos kuuluu teille asiakkaat. Toistaiseksi yhtään positiivista tapausta ei ole meillä tiedossa. 

On tärkeää, että kuntoilua jatketaan. Sen merkitys on tärkeä sekä immuniteetin että yleisen terveydentilan parantamisen ja ylläpitämisen kannalta. Tässä vaikeassa ja ristiriitaisessa tilanteessa on kuitenkin erittäin tärkeää pitää itsestään huolta. Esim. joissakin arvioissa on todettu suomalaisten lihoneen korona-aikana noin 20 miljoonaa kiloa tai kolme kiloa per henkilö. Selkeät sisätiloihin liittyvät rajoitteet esim. vanhuksilla ovat varmasti heikentäneet vanhusten kuntoa merkittävästi. Myös etätyön myötä yleinen työmatka -ja arkiliikunta on jääneet vähemmälle. Yksinäisyys ja sosiaalisten kontaktien väheneminen on lisännyt masennusta. On siis paljon asioita, mihin olemme koronan myötä joutuneet. Tähän ei kannata tyytyä vaan etsiä aktiivisesti vaihtoehtoja ylläpitää kuntoa ja terveyttämme.

Me emme vähättele Koronaa. Se on vakavasti otettava virus, joka todennäköisesti jää keskuutemme. On opittava elämään. 

Me Vireuksessa olemme auttamassa sinua löytämään ratkaisuja tässä vaikeassa tilanteessa sekä Vireuksessa  että Vireuksen ulkopuolella. Vireuksen tiloissa noudatamme THL:n ja nyt eilisen 15.10 päivitetyn hallituksen koronaohjeistuksen ja AVI:n paikallistason ohjeita. Tällä hetkellä KeuSoten suositukset koskettavat meitä paikallisesti ja seuraamme tiiviisti ohjeita, jotta meidän on yhdessä helpompi elää mahdollisimman normaalia arkea. Alla näet vielä päivitetyt ohjeet, miten jatkossakin toimimme yhdessä medän kaikkien hyvinvoinnin edistämiseksi.   

Näillä malleilla meillä liikutaan ja toimitaan tällä hetkellä:

Kiitos jo etukäteen sinulle yhteisten malliemme noudattamisesta! 

Terveyttä, iloa ja hyvää oloa sinulle!