Harmonian kesäretriitit - Olemisen äärellä

Heinäkuun alussa Harmonia siirtyy Savon idyllisiin maalaismaisemiin ja tarjoaa kaksi kesäretriittiä olemisen äärellä. Retriitit rakentuvat yhteyden luomisesta itseen, pysähtymisestä luonnon keskelle sekä yhteisen kesäheimon luomasta energiasta. Paikkana on ihastuttava Rantalan tila Saimaalla Haapalahden rannalla.

 

 Harmonian ajatus on yhtä Rantalan tilan luontoyhteyden kanssa. Rantala on rehellinen maatila ilman nykypäivän luxusta. Se on tila, jossa arvostetaan perinteitä, luontoa, järveä, hiljaisuutta ja linnunlaulua. Rantalassa on aikaa itselle ja omille ajatuksille.

Haluan mukaan retriitille

Olemisen äärellä

 

Olemisen äärellä retriitit ovat pysähdyspaikka kesänviettoon. Joogastudio Harmonia on syntynyt ajatuksesta säilyttää yhteytemme itseemme, luontoon ja ympäröivään heimoomme. Halumme on antaa luovuudelle ja tunteille tilaa, kehotuntemuksen vahvistua ja herkkyyden sekä itsetunnon syventyä.

Teemme päivittäin 1-2 joogaharjoitusta, joissa lähtökohta on lempeän pehmeässä liikkeessä sekä pysähdyksessä. Jokainen harjoitus rakentuu läsnäolosta, itsensä kuuntelusta, antautumisesta ja vapautumisesta olemiselle. Toisinaan harjoitus voi sisältää enemmän liikettä, mutta myös lepäämme, hiljennymme ja teemme hengitysharjoituksia joka harjoituksessa. Harjoitukset pohjautuvat lempeään hathajoogaan, yinjoogaan sekä restoratiiviseen harjoitteluun ja vapaaseen liikkeeseen.

Lisäksi retriittiin kuuluu yhteistä ohjelmaa luonnossa sekä nuotion äärellä, mahdollisuus myös saunoa, uida, meloa, pyöräillä sekä viettää rentoa omaa aikaa, nautiskella päiväunet. Huolehdimme, että vapaa-aikaa jää riittävästi myös olemiselle.

 

Sinulla on mahdollisuus varata aika myös rentouttavaan hierontaan!

Hinta ja ajankohta

Olemisen äärellä retriitti tulossa taas kesällä 2023. Tarkempi aikataulu ilmoitetaan viimeistään tammikuussa 2023.

Paikkana Rantalantila, Rantasalmi
Rantalantie 95, 58920 Kolkontaipale

Ilmoittautuminen on sitova. Retriitin minimihenkilömäärä on 7 osallistujaa.

Retriitti yhdelle henkilölle

490€

 

 • 3 yön majoitus 1-2 hlön huoneessa. Majoitus tapahtuu päärakennuksessa tai piha-aitoissa
 • maittavat maalaisateriat (kasvis-kalapainoitteista lähiruokaa)
 • koko retriitin ohjelmasisältö
 • erillismaksusta voit varata itsellesi hieronnan
 • Mikäli haluat yhden hengen huoneen, esitäthän toiveesi ilmoittautumisen yhteydessä
 • BONUKSENA kaupan päälle Harmonia Online -joogatunnit 4 kuukauden ajaksi (arvo 99,60€)
ILMOITTAUDU MUKAAN

Retriitti kahdelle henkilölle

450€/henkilö

 

 • 3 yön majoitus 2 hlön huoneessa. Majoitus tapahtuu päärakennuksessa tai piha-aitoissa
 • maittavat maalaisateriat (kasvis-kalapainoitteista lähiruokaa)
 • koko retriitin ohjelmasisältö
 • erillismaksusta voit varata itsellesi hieronnan
 • Kun osallistujia on yhteensä kaksi henkilöä, yhteishinnaksi muodostuu 900€
 • BONUKSENA kaupan päälle Harmonia Online -joogatunnit 4 kuukauden ajaksi (arvo 99,60€)
ILMOITTAUDU MUKAAN

 Ruokailut:

3x aamupala
2x lounas
2x päivällinen
1x retkilounas
1x nuotioillallinen
2x välipala
+ hedelmiä tarjolla välipalaksi/iltapalaksi tarpeen mukaan

Tilan historiaa

Rantalan tila on Haapalahden kartanon entinen torppa, jonka Erkki Salminen lunasti torpparilain myötä. 50-luvulla karjalan evakot Sakarias ja Aino Ojalainen ostivat tilan itselleen. Tila on ollut maatilana vuoteen 1970 asti, jolloin tila siirtyi kesäkäyttöön.

 

Vuokaramökkitoiminta alkoi v. 1973 Eila Ojalaisen johdolla ja kesti yhtäjaksoisesti 48 vuotta ja jatkuu edelleen tyttären Heli Kallion johdolla. Vuokramökkien rinnalla on ollut maatilamatkailua yli 20v sitten ja siitä syystä vanha navetta on rakennettu ja remontoitu maatilamatkailuun sopivaksi.

 

Pihapiirissä oleva päärakennus on hirrestä rakennettu v. 1908 ja pihalla oleva navetta on kunnostettu asuinkäyttöön 80-luvulla. Rannalle rakennetut mökit Kalliomökki on rakennettu v. 1968 ja Suviranta v. 1998. Mökkien välissä oleva saunarakennus kuuluu pihapiirin rakennuksiin ja on siis omassa käytössä.

Alustava ohjelma:

(huom. sisältö voi olla hieman eri ajankohdassa säätiedoista tai muista tekijöistä johtuen

1. Retriittipäivä (Tulopäivä)

klo 13 alkaen majoittautuminen
klo 16 Retriitin aloituspiiri ja lyhyt harjoitus
klo 18 päivällinen
klo 20 mahdollisuus käydä saunassa, uimassa tai iltakävelyllä

2. Retriittipäivä

klo 7.30 aamuharjoitus
klo 9 aamupala
klo 10 vapaa-aikaa
klo 12 Luontoretki (lounaseväät)
klo 14.30 välipala
klo 15.30 Harjoitus
klo 18 päivällinen
klo 19.30 sauna (rituaalit)

3. Retriittipäivä

klo 8 meditaatio
klo 9 aamupala
klo 10 piirityöskentely
klo 12.30 lounas
klo 14 vapaa-aika
klo 15 välipala
klo 16 Harjoitus
klo 18.30 iltanuotio + sauna (päivällinen samalla)

4. Retriittipäivä (Lähtöpäivä)

klo 8 aamuretki
klo 9 aamupala
klo 10 Harjoitus
klo 12 Lounas
klo 13.30 Loppupiiri

Retriitin hengetär Kaisu Igonen

Olen 35-vuotias joogaopettaja ja metsässä kulkija, kuuntelija ja pohdiskelija. Olen viimeisen kymmenen vuoden aikana kulkenut polkua, joka on vienyt itseäni fyysiseltä kehon ulkokuorelta kohti omaa sisintä, itsensä kuuntelemista sekä juurtumista omiin ydinarvoihin ja luonnonvoimien äärelle. Olen huomannut, että kun kunnioitan sisäisen äänen kuuntelua ja annan hitauden valua itseeni, tapahtuu paljon enemmän. Olet saanut elämääni valtavasti energiaa, kun olen oppinut työskentelemään omien uskomusten, ajatusten, tunteiden sekä tapojen kanssa ja päästämään myös näistä irti, luoden tilaa intuitiolle, vapaudelle ja luovuudelle.  
Koen, että nykypäivän arjen vastavoimaksi, on tasapainottavaa luoda mahdollisuus maadottua kehoon ja omille juurille, antaa tunteiden virtaukselle tilaa, nostattaa sisäistä tulta ja voimaa sekä vastaanottaa yhteyttä ympäriltämme. Haluankin luoda ympärilleni tilan, jossa jokaisella on mahdollisuus herätellä oman kehon viisautta ja mielenvoimaa, oivaltaa miten tulla itselleen näkyväksi. Opetuksessani ja ohjauksessani kantavana voimana on läsnäolo tässä hetkessä ja itsessä. Pysähtyminen itsensä ja olemisen äärelle ei aina ole helppoa, mutta haluan luoda luottamusta jokaiselle, että hiljaisuudessa piilee valtava voima. Uskalla siis antautua itsellesi, syventyä tähän hetkeen ja aistia yhteyttä, energiaa, villiä vapautta ja kaikkea sitä mitä itsestäsi pintaan nousee. 

Retriitin emäntä Heli Kallio

Olen 52v. terveydenhuollon ja liikunta-alan ammattilainen. Vapaus ja luovuus ovat tärkeitä asioita elämässäni. Ne ovat mahdollistaneet minun elää oman näköistä elämääni. Olen saanut nauttia monipuolisesta ja joustavasta työstäni. Työ on mahdollistanut luoda, kokea ja nähdä säännöllisesti uutta. Vuosien varrella olen oppinut yhä enemmän elämään tässä ja nyt. Se ei ole ollut helppoa. Huomasin kuitenkin, että ”sitten kun” -elämä ei lisää arjen onnellisuutta. Onneksi elämän suuntaan voimme jokainen meistä vaikuttaa aloittamalla muutoksen vaikkapa tänään.
Rantalan tilalla ovat minun juureni. Se on minun lapsuuden mökkipaikkani. Kaikki kesät vietin siellä uiden ja saunoen. Äitini kunnosteli ja rakensi Rantalaa ja osallistuin apulaisena työhön. Ehkä sieltä on syttynyt samanlainen kipinä tekemiseen. Kun haluan rentoutua, suunnittelen, ideoin ja tuunaan jotain. Toki oleminen on minulle myös järven katselua ja laineiden liplatusta. Vesi on minun tärkein luonto elementtini. Haluan aistia veden koko kehollani nähden, kuullen sekä tuntien. Olenkin kiitollinen, että saan tarjota sinulle mahdollisuuden kokea olemisen rauhan veden äärellä Rantalassa.
Haluan inspiroida sinua huomaamaan, että kaikki on mahdollista. Rantalan luonto ja järvimaisema antaa tilaa elää ”tässä ja nyt” -hetkessä. Unelmasi ovat avoinna sinulle. Näe mahdollisuuksia ja huomaat, että ne alkavat täyttää elämääsi mukavalla tavalla. Sinun ei tarvitse etukäteen tietää, mitä mielesi ja kehosi tuottaa. Kuuntele. Ole kiitollinen kaikesta.
Kiitos sinulle. Kiitos minulle. Kiitos elämälle. Kiitos mahdollisuuksille.

Oletko kiinnostunut Olemisen äärellä -retriitistä?

Jos vastasit kyllä, täytä alla oleva lomake ja saat ensimmäisten joukossa tietoa kesän 2023 retriitistä ja sen aikataulusta.