Päivitetyt toimintamallit Vireuksessa 25.2.2021

30.11.-0001

Tiedote koronaan liittyvistä toimenpiteistä Vireuksessa

Etelä-Suomen aluehallintovirasto velvoittaa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin toimijoita, myös yksityisiä elinkeinonharjoittajia, varmistamaan, että ihmiset eivät joudu keskenään lähikontaktiin (alle 2 metrin kontakti 15min tai yli) asiakkaille ja toimintaan osallistuville tarkoitetuissa tiloissa. Määräys on voimassa 25.2.–14.3.2021. Hallituksen 25.2 antamassa tiedotteessa hallitus julistaa poikkeusolot 8.3.– 28.3.2021 väliselle ajalle, josta voit lukea valtakunnan uutisista lisää. 

Kuntosaleja ei olla toistaiseksi sulkemassa ylläolevilla päätöksillä. On kuitenkin reunaehtoja, jotka ovat velvotteita toiminnan jatkamiselle. Olemme noudattaneet suosituksia aikaisemminkin ja tässä vielä päivitys, miten uudet suositukset vaikuttavat Vireuksen toimintaan. Haluamme olla mukana ehkäisemässä koronan leviämistä ja iloksemme voidaan todeta, että Mäntsälässä on toistaiseksi ollut hyvä tilanne koronan suhteen. Vireuksen salilla on ollut riittävät toimenpiteet, mutta pientä muistutusta tarvitaan. Pääministerin sanoin "Meidän on jaksettava, koska vaihtoehtoja ei ole" 

Koronan yleiset ohjeet pätevät edelleen:

  • Treenaa vain terveenä
  • Pese kädet ennen ja jälkeen treeniä
  • Huolehdi turvaväleistä
  • Käytä kasvomaksia, jos koet sen tarpeelliseksi

Vireus on tehostanut siivousta. Meillä on käsidesejä useissa paikoissa salilla, samoin kuin laitteiden puhdistamiseen tarkoitettuja pisteitä. Olemme poistaneet käytöstä osan aerobisista laitteista turvälien hallitsemiseksi ja siirtäneet osan niistä Studio Flowhon, jossa ne ovat käytettävissä tuplasti turvaväleillä.

Meidän tulee noudattaa yhdessä seuraavia ohjeita, jotta jokainen meistä treenaajista huolehtii omalta osaltaan velvollisuuksista ja vastuullisuudesta. Nämä allaolevat käytännön toimenpiteet vaikuttavat myös siihen, että kuntosalimme saa olla auki nyt ja tulevaisuudessa. 

Edellytämme asiakkaiden huolehtivan itsenäisesti lähikontaktien välttämisestä:

  • Vältä lähikontaktia eli pidä 2m turvaväli muihin
  • Valitse treenattava laite niin, että viereinen laite on vapaa. Älä mene laitteeseen, jonka viereinen laite on käytössä
  • Vältä pukuhuonetiloissa oleskelua ja, jos et pysty pitämään kahden metrin etäisyyttä muihin, niin odotathan ulkopuolella ja menet pukuhuonetiloihin vasta kun tarvittava etäisyys on mahdollista pitää. Suosittelemme treenivaatteiden pukemista kotona ja treenikassin kuljettamista salilla mukana välttäen pukuhuoneiden käyttöä
  • Vältä aulatilassa olemista

Henkilökunta valvoo etäisyyksien pitämistä ja tulee tarvittaessa puuttumaan mahdollisiin lähikontakteihin. Henkilökunta on pääasiassa salilla ruuhka-aikoina. 

Alla näet asiakkaiden käytijakauman, jossa näet värikoodein käyttöasteen. Vihreä (vähiten asiakkaita, jolloin turvavälit säilyvät helposti), keltainen (keskitasoinen asiakasmäärä, jolloin turvavälit säilyvät, kun jokainen huolehtii yleisistä ohjeista), punainen (turvavälein pitäminen vaatii toisten huomioimista, koska vältämme viereisten laitteiden käyttöä) Suosittelemme valitsemaan vihreitä tai keltaisia ajankohtia.

Lisäksi on tulossa palvelu, jossa jokainen saliasiakas voi varata ma, ke ja pe klo 12-15 välisenä aikana ryhmäliikuntakalenterista itselleen saliajan, jolloin henkilökuntamme huolehtii erikoisjärjestelyin tänä aikana olevista salikäynneistä. Jokaiselle asiakkaalle on lähtenyt uutiskirje näistä ohjeista. Jos et ole saanut uutiskirjettä päivitäthän tietosi vastaanottoon. 

Edellytämme myös laitteiden puhdistusta käytön jälkeen. Henkilökunta voi myös huomauttaa ohjeiden laiminlyömisestä.

Ryhmäliikunnan osalta siirrymme suositusten mukasesti livestriimattuihin tunteihin sekä ulkoliikuntaan. Tästä ryhmäliikkujille lähetetään erillinen tiedoite.

Velmumestan osalta kaikki lastenryhmämme, joissa on alle 12v. tai alle jatkavat normaalisti toimintaansa