Elämäsi uusi selkäranka

Spine Metodi -valmennus

Kivuista eroon, ryhti kuntoon ja voimaa lihaksiin!

Spine Metodi yhdistää uudella tavalla fysioterapian ja voimaharjoittelun ja virittää kehosi sekä mielesi iskuun.

Tuoreimpaan tieteelliseen tutkimustietoon perustuva valmennusmetodi ohjaa sinut läpi kolmen kuukauden yksilöllisen ohjelman, jonka tulokset näkyvät nopeasti ja kestävät jopa loppuelämän.

Mitä Spine Metodi -valmennus tarkoittaa?

Suomessa on yli miljoona ihmistä, jotka kärsivät tälläkin hetkellä jonkinasteisesta tuki- ja liikuntaelinvaivoista. Ihmiset osaavat hakeutua erilaisten kipujen kanssa esimerkiksi hierojan käsittelyyn, mutta manuaalinen terapia harvoin yksin ratkaisee ongelmaa – helpottaa kylläkin. Jotta sinulla on valmiudet päästä TULES-vaivoista eroon, tarvitset siihen oikeanlaisia harjoitteita. Spine Metodissa yhdistetään harjoitteita niin fysioterapian kuin myös voimaharjoittelun maailmasta, jolloin sinulle pystytään tarjoamaan paras mahdollinen apu ongelmien selättämiseen.

 

Selkä- tai niskakipuja?

Spine metodilla vältät leikkaushoidon harmit ja voit päästä asiantuntevassa ohjauksessa tapahtuvan harjoittelun avulla kivuistastasi jopa lopullisesti eroon.

Lantio tai jalat jumissa?

Rajoittuneet liikeradat voivat heikentää niin työkykyäsi kuin yleistä hyvinvointiasi. Spine-metodi palauttaa toimintakyvyn kehosi ongelmakohtiin, ja saat lisää iloa ja energiaa päiviisi.

Huono ryhti?

Spine-metodi auttaa kohentamaan kehosi asentoa jo parilla harjoituskerralla. Hyvä ryhti antaa sinulle sekä henkistä että fyysistä selkärankaa – näytät yksinkertaisesti paremmalta!

Lisää voimaa suoritukseen?

Kehon liikkuvuusrajoitteet vaikuttavat merkittävästi myös siihen, miten paljon saat lihaksistasi irti. Spine-metodin mukaisella harjoittelulla lisäät voimantuottoasi jopa 30 %! 

Spine Metodi -pienryhmävalmennus

Tule mukaan pienryhmävalmennukseen!

Tunneilla käydään läpi koko keho, sitä liikuttavat nivelet ja tukirankaa tukevat lihakset. Harjoitukset ovat yksinkertaisia ja ne tehdään rauhalliseen tahtiin, joten kysymyksille ja henkilökohtaiselle ohjaukselle on aikaa.

Tyypillinen Spine-pienryhmään osallistuja kärsii jostain tuki- ja liikuntaelinvaivasta, esimerkiksi alaselkä on jäykkä tai hartiat ovat jumissa. Vaivojen kanssa ei kannata jäädä yksin eikä odottelemaan niiden pahenemista.

Spine-pienryhmään ovat kaikki tervetulleita. Ryhmän koko on pieni, maksimissaan 8 henkilöä, joten jokainen tulee kohdatuksi ja saa yksilöllistä ohjeistusta.

Pienryhmässä saat edullisesti yksilöllistä valmennusta niska-hartiaseudun ja selän alueen vaivoihin sekä yhdessä liikkumisen iloa! 

Ilmoittaudu mukaan

Haastattelimme Spine Metodi -pienryhmään osallistunutta Milaa.

 

Kerro jotain vaivastasi ja mikä siinä on helpottunut ja miksi? 

Liikunnallisesta taustasta huolimatta etätyöhön siirtyminen ja koronarajoitteista johtuva tauko on vaatinut veronsa niin henkisesti kuin fyysisestikin. Erityisesti voimaharjoittelun ja ryhmäliikunnan väheneminen on tuonut kehoon lihasheikkoutta, kireyksiä ja kiputiloja. Lisäksi etätyöhön siirtyminen, istumatyön lisääntyminen ja päätetyö on pahentanut niskan, hartioiden ja selän alueen jumeja ja kiputiloja. Spine Metodi on toiminut hyvänä ja turvallisena starttina aloittaa tauon jälkeen aktiivinen harjoittelu uudelleen. Tämä on tuonut helpotusta niska-hartiaseudun ja selän vaivoihin. Suosittelen lämpimästi Spine Metodia muillekin, jotka kärsivät esimerkiksi istuma- ja päätetyön aiheuttamista ongelmista. 

Miten Spine Metodi pienryhmän ryhtiharjoitteet ovat vaikuttaneet sinun tuki- ja liikuntaelinten haasteiden ja ongelmien vähentämiseksi?  

Teen paljon töitä läppärin äärellä ja kirjoitan paljon. Aikaisemmin työasennot olivat huonompia ja tuli istuttua liian pitkiä aikoja koneella, mikä näkyi niska-, hartia- ja selkävaivoina. Valmennuksen myötä olen oppinut kiinnittämään enemmän huomiota kehoni tuntemuksiin ja korjaamaan työergonomiaani. Lisäksi harjoitteet ovat parantaneet tietoisuuttani kehoni nykytilasta, sen vahvuuksista ja heikkouksista. Harjoitteet on voinut kohdentaa erityisesti omien ongelma-alueisiin, jolloin ryhti on parantunut ja kehon kireydet ja kiputilat ovat helpottuneet jo kymmenen harjoittelukerran myötä, vaikka aina omassa arjessa ei ehtinyt harjoitteita tekemään niin paljon kuin olisi halunnut. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa harjoittelua itsenäisesti, kun on hyvät ja yksilölliset ohjeet. 

Miten Spine Metodi pienryhmävalmennus on auttanut sinua oman terveyden- ja hyvinvoinnin edistämisessä?  

Valmennus on lisännyt omaa tietoisuutta omasta kehosta, terveydestä ja hyvinvoinnista. Lisäksi se auttaa tekemään harjoitteet turvallisesti ja kohdentaen ne niin, että niistä on juuri minulle eniten hyötyä. Ilo on ollut huomata myös mitä vahvuuksia omassa kehossa on, sillä ohjaaja antaa välillä myös kiitosta ja kehujakin, vaikka ohjaakin meitä kyllä lempeästi, mutta päättäväisesti. Liikunnalla on myös valtava merkitys henkiseen hyvinvointiin ja mielialaan. Kyllä se hyvä fiiliskin taitaa ryhdistä näkyä ja hyvää fiilistä saa myös pienryhmävalmennuksen mukavasta porukasta.

- Mila 50v

Tässä kommentteja Spine Metodin pienryhmävalmennukseen osallistuneilta:

”Heti ekan kerran jälkeen selkä oli parempi ja pääsin pitkästä aikaa lenkille.”

”Niskani ei ole ollut kipeä ryhmän alkamisen jälkeen.”

"Kaikista tehdyistä liikkeistä on ollut hyötyä ja arjen normaaleja tehtäviä on saanut tehtyä helpommin."

"Ryhtini on parantunut eikä ole enää ollut selkäkipuja. Pystyin jo ensimmäisen tapaamisen jälkeen kävelemään paremmin."

"Rento ilmapiiri ja sopivan pieni ryhmä. Yksilöllisyys on huomioitu ja rahoille on ollut vastinetta!"

"Hyvää kehontuntemusta tullut. Tilat viihtyisät  ja  ohjaaja on ollut asiantunteva sekä vuorovaikutus on ollut lempeää."

 

Seuraava Spine Metodi -pienryhmävalmennus pidetään:


11.9.2023 alkaen maanantaisin klo 17-18.

Tapaamiskertoja yhteensä 10 kertaa. Viimeinen tapaamiskerta on 13.11.2023.

Ilmoittautuminen ryhm√§√§n p√§√§ttyy¬†31.8.2023. Pienryhm√§valmennuksen hinta on 199‚ā¨.

Voit ilmoittautua mukaan pienryhm√§√§n my√∂s Vireuksen vastaanotossa (puh. 040 417 2117) tai s√§hk√∂postitse¬†[email protected].¬†Ilmoittautuminen on sitova.¬†Kurssipaikan peruuttamisessa on seitsem√§n p√§iv√§n ennakkoilmoittautumisaika kurssin alkamisp√§iv√§st√§ laskien. Sen j√§lkeisist√§ peruutuksista veloitamme 50% kurssimaksusta.¬†

Ilmoittaudu tästä

Pienryhmävalmennuksen ohjaaja Nea Vallenius

Olen saanut nauttia ihmisten liikuttamisesta yli 15 vuotta. On ollut ilo olla mukana toteuttamassa ihmisten tavoitteita kohti parempaa huomista. Näiden vuosien aikana olen säännöllisesti käynyt niin fysioterapian kuin liikunta-alan koulutuksissa. Fysioterapian ja valmennustyön lisäksi toimin Spine Metodi -kouluttajana.

Haluan, että oivallat mistä vaivasi johtuvat ja miten niin voit vaikuttaa. Annan sinulle sellaisia työkaluja, joita voit kuljettaa mukanasi läpi elämän. Valmentajana olen kannustava, mutta tarvittaessa vaativa. Muutoksien aikaan saaminen vaatii myös sinulta sitoutumista ja pitkäjänteistä työtä. Panostaminen itseensä ja omaan hyvinvointiinsa on aina kannattava sijoitus. Tehdään yhdessä tavoitteistasi totta.

Tervetuloa mukaan!

Spine Metodi -valmennuksen sisältö

1. ONGELMA ESIIN

 • Ensimmäisellä tapaamiskerralla sinulle tehdään henkilökohtainen kartoitus
  • Saat tietoa liikkumisen tai muun toimintakyvyn ongelmista tai rajoitteista
  • Kartoituksen pohjana on 12 tuoreimpaan tieteelliseen tutkimustietoon perustuvaa testiä, joissa testataan koko kehon osa-alueet
  • Kartoituksessa otetaan huomioon myös elämän muut osa-alueet
 • Saat Spine-valmentajan suunnitteleman henkilökohtaisen suosituksen jatkosta

 

2. AKTIVOIVA HARJOITTELU

 • Sinulle suunnitellaan yksilöllinen harjoitusohjelma
  • Tavoitteena parantaa ja kehittää suorituskykyäsi sekä päästä vaivoistasi eroon
  • Jo kahdella kerralla voit saavuttaa merkittäviä tuloksia
  • 10-20 kertaa yksilöllisiä harjoituskertoja mahdollistaa oikeanlaisen harjoittelun juuri sinulle
  • Spine-valmentaja seuraa harjoittelua ja muokkaa tarvittaessa harjoittelua yksilöllisten tarpeiden mukaan
 • Säännöllinen harjoittelu Spine-valmentajan kanssa mahdollistaa pitkäkestoiset tulokset

 

3. VOIMAHARJOITTELU

 • Voimaharjoittelu-osio otetaan käyttöön asiakkaan yksilöllisen tilanteen mukaan 
  • tavoitteena ongelmia aiheuttaneiden lihasten vahvistaminen, lihastasapainon optimoiminen ja suoritustekniikan hiominen
 • Mahdollisuus saada jopa 30% lisää voimantuottoon!
 • Koko Spine Metodi -valmennuksen kesto minimissään kolme kuukautta
   

Spine Metodin valmennusta toteutetaan yksilö- tai pienryhmävalmennuksena. Yksilövalmennukseen voit varata maksuttoman 30min konsultaatioajan Spine-valmentajalle

Varaa maksuton konsultaatioaika puh 040 417 2117


Spine Metodi -valmennusta myös liikuntaeduilla!

Voit hyödyntää  Smartumin, ePassin, Eazybreakin ja Edenredin liikuntaetuja myös Spine Metodi -valmennukseen.


Katso TÄSTÄ Spine Metodi -valmennuspakettien hinnat.

Vireuksen Spine-valmentajat

Spine-valmentaja Niko Mannila

Moi! Olen Niko Mannila ja olen toiminut fysioterapeuttina vuodesta 2015 l√§htien ja Personal Trainerina vuodesta 2016. Valmentajana autan sinua p√§√§sem√§√§n tavoitteeseen sinulle sopivalla tavalla el√§m√§ntilanteesi huomioiden. My√∂s niihin tavoitteisiin, joita et ehk√§ ole uskaltanut √§√§neen sanoa. Ensin kartoitetaan ns. kehon ‚ÄĚheikot lenkit‚ÄĚ, jonka j√§lkeen suunnitellaan harjoittelu yhdess√§ niin, ett√§ p√§√§set vaivoista eroon.

Valmennukseni yksi kulmakivistä on voimaharjoittelu, jolla pystyn tarjoamaan sinulle hyvin toimivan ja terveen kehon. En tule päästämään sinua helpolla, sillä tulokset eivät tule ilmaiseksi. Kanssani tulet saamaan varmuuden siitä, että mitä, miksi ja miten tehdä. Olit sitten nuori urheilija, keski-ikäinen tai eläkeläinen, ota rohkeasti yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä sinulle sopiva polku kohti paremmin toimivaa kehoa!

Spine-valmentaja Nea Vallenius

Olen saanut nauttia ihmisten liikuttamisesta yli 15 vuotta. On ollut ilo olla mukana toteuttamassa ihmisten tavoitteita kohti parempaa huomista. Näiden vuosien aikana olen säännöllisesti käynyt niin fysioterapian kuin liikunta-alan koulutuksissa. Fysioterapian ja valmennustyön lisäksi toimin Spine Metodi -kouluttajana.

Haluan, että oivallat mistä vaivasi johtuvat ja miten niin voit vaikuttaa. Annan sinulle sellaisia työkaluja, joita voit kuljettaa mukanasi läpi elämän. Valmentajana olen kannustava, mutta tarvittaessa vaativa. Muutoksien aikaan saaminen vaatii myös sinulta sitoutumista ja pitkäjänteistä työtä. Panostaminen itseensä ja omaan hyvinvointiinsa on aina kannattava sijoitus. Tehdään yhdessä tavoitteistasi totta.

Spine-valmentaja Heli Kallio

Tuki- ja liikuntaelinten vaivat kuten niska, -selkä, lantio ja alaraajojen vaivat ovat yleisiä, joista kärsii yli miljoona suomalaista. Minulla on ollut ilo olla päävastuussa kehittämässä uusia ennaltaehkäiseviä ja käypähoitosuosituksiin perustuvia uusia menetelmiä, joiden myötä Spine Metodi on kehittynyt. Pitkä yli 25v. kokemus ja erilaiset koulutukset fysioterapian ja liikunnan alalla näkyvät osaamisena, mitä haluan Spine Metodi kouluttajana ja valmentajana antaa sinulle.

Haluan, että tulet tietoiseksi, mistä vaivasi johtuvat ja miten Spine Metodi valmennus vie sinua eteenpäin vaivojen vähentämiseksi. Valmentajana olen vaativa ja tarvittaessa pikkutarkka. Spine Metodi valmennus vaatii myös sinulta sitoutumista ja pitkäjänteistä työtä. Työ kannattaa. Terveys on jo arvo sinäänsä. Minä autan sinua saavuttamaan tuloksia vaivojen vähentämisessä, jota rahalla ei voi edes mitata.

Lue lisää Spine Metodista osoitteesta 

www.spinemetodi.fi