Matka itseen voimauttavan kuvan tekemisen kautta

 

Ilmoittaudu mukaan

Voimauttavan kuvan tekeminen on terapeuttista toimintaa, jonka tarkoituksena on lisätä osallistujan itsearvostusta, toivoa ja toimijuutta omassa elämässä.

Kuvat toteutetaan luonnonmateriaalia ja erilaisia väriaineita hyödyntäen, eikä mitään aiempaa kokemusta tarvita. Työskentely on intuitiivista ja vapaata kaikesta arvottamisesta. Syntyneistä teoksista keskustellaan ryhmässä ohjaajan johdolla.

Matka itseen- sarja muodostuu itsenäisistä kerroista, joista voi poimia itselle sopivimmat. Ohjaajana toimii ratkaisukeskeisen kuvataideterapian opiskelija Minna Uusi-Simola, joka on erikoistunut luonnonmateriaalien käyttöön designissa ja taiteen tekemisessä. Harjoitukset ovat osa opiskeluun kuuluvaa terapeuttiharjoittelua.

Tulevat tapahtumat

Puuystäväni - Luontoyhteysharjoitus ja voimauttavan kuvan tekeminen su 20.8. klo 15-17.30

Luonnon hyvinvointivaikutuksia on tutkittu paljon. Luontoympäristön myönteiset vaikutukset ovat hyvin nopeita ja usein tiedostamattomiakin. Luontokokemuksen myönteisiä vaikutuksia kutsutaan elpymiseksi. Luonnossa oleilu selkeyttää ajattelua, kohottaa mielialaa, vähentää stressiä sekä rentouttaa kehoa ja mieltä.

Ympäristönä luonnolla on myös terveyttä lisääviä vaikutuksia. Puuystäväni- harjoitus tukee rauhoittumista ja rentoutumista, sekä vahvistaa yhteyttä omaan itseen ja luontoon. Harjoitus koostuu luontoyhteysharjoituksesta ja voimauttavan kuvan tekemisestä. Osallistujalla ei tarvitse olla mitään aiempaa kokemusta kuvallisesta ilmaisusta. Liikumme yhteensä reilun kilometrin matkan vaihtelevassa maastossa pääosin polkuja pitkin.

Varaa mukaasi säänmukaiset vaatteet, maastossa kulkemiseen sopivat kengät, juomapullo ja istuinalusta. Kännykän tai kameran tarvitset muutaman kuvan ottamista varten mukaasi. Kaikki kuvallisen teoksen tekemiseen tarvittavat materiaalit tulevat ohjaajalta.

Tapahtuma toteutuu Sääksäjärvellä, saat ilmoittautumisen yhteydessä osoitteen. Kyytimahdollisuus myös Vireukselta Sääksäjärvelle ja takaisin. Harjoituksen ohjaa Minna Uusi-Simola, joka opiskelee ratkaisukeskeiseksi kuvataideterapeutiksi. Puuystäväni- on osa terapeuttiharjoittelua ja opinnäytetyön aiheen testaamista asiakasryhmillä.

Hinta 35e tai 2 leimaa sarjakortilta.

Voimauttavan kuvan tekeminen - Pesä su 1.10. klo 17-19

Luonto valmistautuu talven lepoa varten. Kasvit keräävät ravinteet talteen sipuleihin, juurimukuloihin ja juuristoon. Eläimet tankkaavat talviunia varten tai keräävät ruokavarastoja. Kaikki hiljenee ja rauhoittuu kiivaan kasvukauden jälkeen. Harjoituksessa rauhoitutaan luonnonmateriaalien äärelle ja toteutetaan omat talvipesä, turvapaikka, johon on hyvä myöhemminkin ajatuksissaan palata. Pesän valmistuttua keskustellaan ryhmässä ajatuksista, joita pesän tekeminen herätti.

Osallistujalla ei tarvitse olla mitään aiempaa kokemusta luonnonmateriaalien kanssa työskentelystä. Materiaalit ja työvälineet saat ohjaajalta.

Hinta 35e tai 2 leimaa sarjakortilta.

Voimauttavan kuvan tekeminen - Toteemi su 22.10. klo 17-19

Talven kynnyksellä, kun valon määrä vähenee ja kaikki on vain harmaata ja synkkää, voi olla tarpeen katsastaa omien voimavarojen tilanne. Millaisia taitoja ja osaamista sinulla on? Miten hyödynnät näitä voimavaroina arjessasi? Harjoituksessa rakennat toteemin luonnonmateriaaleista. Samalla saat pohtia miten käytät voimavarojasi arjessa ja miten ne auttavat sinua jaksamaan. Teosten valmistuttua keskustellaan ryhmässä ajatuksista, joita teoksen tekeminen herätti.

Osallistujalla ei tarvitse olla mitään aiempaa kokemusta luonnonmateriaalien kanssa työskentelystä. Materiaalit ja työvälineet saat ohjaajalta.

Hinta 35e tai 2 leimaa sarjakortilta.

Voimauttavan kuvan tekeminen - Voimaeläin su 4.11. klo 13-15

Kekrin hengessä muotoillaan luonnonmateriaaleista voimaeläin. Kekrin perinteinen hahmo on heinä- tai olkipukki. Sinulla saattaa olla mielessäsi jokin koko elämän mukana kulkenut eläinhahmo, jonka haluat toteuttaa tai antaudu materiaalin vietäväksi ja katso, mitä tällä kertaa syntyy. Teosten valmistuttua keskustellaan ryhmässä ajatuksista, joita voimaeläimen tekeminen herätti.

Osallistujalla ei tarvitse olla mitään aiempaa kokemusta luonnonmateriaalien kanssa työskentelystä. Materiaalit ja työvälineet saat ohjaajalta. 

Hinta 35e tai 2 leimaa sarjakortilta. HUOM! Mikäli osallistut myös Kekrin viettoon klo10-12, tapahtuman yhteishinta on 55e tai 3 leimaa sarjakortilta. Sinulla on myös mahdollisuus ostaa ennakkoon keittolounas, joka tarjoillaan Harmoniassa klo 12-13.

Voimauttavan kuvan tekeminen - Kuvajainen su 26.11. klo 17-19

Miten koet kehosi? Tehdään luonnonmateriaaleilla ja taidetarvikkeilla kuvat kehoistamme sisäisen kehotietoisuuden kautta. Kuvat ovat kuin heijastuksia veden pinnasta, jolloin ääriviiva epäselvä ja armollinen. Teosten valmistuttua keskustellaan ryhmässä ajatuksista, joita kuvajaisen tekeminen herätti.

Osallistujalla ei tarvitse olla mitään aiempaa kokemusta luonnonmateriaalien kanssa työskentelystä. Materiaalit ja työvälineet saat ohjaajalta.

Hinta 35e tai 2 leimaa sarjakortilta.

Ilmoittaudu mukaan täyttämällä alla oleva lomake.

Mikäli sinulla on Harmonian sarjakortti, voit ilmoittautua myös varauskalenterin kautta. 

Tapahtumien/kurssien peruutukset viimeistään 3vrk ennen tapahtumaa, tämän jälkeen vain lääkärintodistuksella (paikan voi toki myydä tai luovuttaa toiselle). Mikäli ilmoittaudut tapahtumaan alle 24h ennen alkamisajankohtaa, varmistathan viestillä tai soittamalla 050 538 8805, että tapahtumassa on tilaa.