Mikä on Harmonia? 

 

 

Joogastudio Harmonia on syntynyt ajatuksesta säilyttää yhteytemme itseemme, luontoon ja ympäröivään heimoomme. Halumme on antaa luovuudelle ja tunteille tilaa, kehotuntemuksen vahvistua ja herkkyyden sekä itsetunnon syventyä. Harmonia on sinussa. Harmonia on luonnossa. Harmonia on meissä.

Harmonia kunnioittaa suomalaista kulttuuria, perinnetietoa sekä luontoviisautta. Halumme on syventää yhteyttä ympäröivään luontoon, löytää itsestä rauha ja tasapaino sekä herättää heimojen välinen harmonia.

Jokainen voi löytää omanlaisen tasapainon elämäänsä omassa luontoympäristössään, on se vaikkapa lähimetsän polkuja kävellessä, kerrostalon parvekkeella kukkia ihastellessa tai erämaassa mietiskellessä. Luontoyhteyttä voi vahvistaa ja kunnioittaa ilman, että olet erityinen eränkävijä vaan meistä jokaisesta löytyy luonnonvoimaa. Luonto on juuresi, vanhempasi, ystäväsi ja matkasi määränpää. Luonnossa on taikaa, kuten meissä itsessäkin ja luomalla yhteyden luonnon energian kanssa, voimme keskittyä vapaammin tähän hetkeen.

Harmoniassa näkyy pohjolan neljä erilaista vuoden aikaa (kevät, kesä, syksy, talvi) ja myös neljä luonnonvoimaa (ilma, tuli, vesi ja maa). Luonnossa on oma rytmi ja kausittainen energia, jonka virtaukset näkyvät myös meissä jokaisessa omalla tavalla. Kun on aikaa pysähtyä huomaamaan elämän syklisyys, voi huomata luonnon heijastuksen sisimmässään. Myös harmonian joogatunneilla aistitaan luonnonvoimaa ja nautitaan vuodenaikojen tuomasta vaihtelusta erilaisin menetelmin.

Harmonian joogatunnit pohjautuvat hathajoogaan ja tärkeimpinä ajatuksina opetuksessa on, että jooga on kokonaisvaltainen harjoitus ja jooga on kaikille. Keho, mieli ja tunteet rakentavat meistä kokonaisuuden ja niin harjoituskin rakentuu erilaisista elementeistä; liikkeistä, pysähtymisestä, hengityksestä, ajatuksista ja itsensä tunnistamisesta, heittäytymisestä, mutta niin että jokainen voi löytää oman tapansa toteuttaa harjoitusta.