Harmonian kesäretriitit

Kesällä Harmonian retriittejä vietetään Savon idyllisessä maalaismaisemassa. Retriitit rakentuvat yhteyden luomisesta itseen, pysähtymisestä luonnon keskelle sekä yhteisen kesäheimon luomasta energiasta. Paikkana on ihastuttava Rantalan tila, joka on Haapalahden kartanon entinen torppa.

 

Harmonian ajatus on yhtä Rantalan tilan luontoyhteyden kanssa. Rantala on rehellinen maatila ilman nykypäivän luxusta. Se on tila, jossa arvostetaan perinteitä, luontoa, järveä, hiljaisuutta ja linnunlaulua. Rantalassa on aikaa itselle ja omille ajatuksille.

Olemisen Äärellä

Olemisen äärellä retiriitti on pysähdyspaikka kesänviettoon. Rantalassa saat aikaa rauhoittua maalaismaisemissa, voit nauttia olostasi veden äärellä, saunan lämmössä, metsien syleilyssä ja avaran taivaan alla. Erityisesti saat aikaa itsellesi.
Olemisen äärellä retriittien sisältö on suunniteltu niin, että ohjelma tukee palautumista ja antaa läsnäololle omassa kehossa ja mielessä tilaa. Sinun ei tarvitse kiirehtiä minnekään eikä suorittaa harjoituksia.
 
Lue lisää

Vapauden Äärellä

Vapauden äärellä retriitti on kohtaamispaikka itsesi kanssa. Tämä on hetki, jolloin voit syventyä omiin tuntemuksiin ja antaa oman voiman nousta esille. Herättelemme kehoa, mieltä ja sieluamme näyttämään myös villimmän ja vapaamman puolensa. Annamme inspiraation humista ympäröivistä metsistä, järvien syvyyksistä, auringonnousuista ja –laskuista. Halumme on antaa luovuudelle ja tunteille tilaa, kehotuntemuksen vahvistua ja herkkyyden sekä itsetunnon syventyä. Tutkimme myös omaa keskeneräisyyttämme ja opettelemme kohtaamaan varjopuoliamme turvallisesti.
Lue lisää

Rakastavan Yhteyden Äärellä -pariretriitti

Rakastavan yhteyden äärellä retriitti on pysähdyspaikka kohtaamaan ihmissuhteesi toisen kanssa. Retriitin teemana on yhteyden kokeminen, jolloin ehditte kiireettä kohdata toisenne. Aito ja läsnäoleva kohtaaminen täyttää teidän välisen tilan, tulet itse kuulluksi ja nähdyksi sekä saat antaa huomiosi myös toisen näkemiselle ja kuulemiselle. Tämä on hetki, jossa suhteenne pääsee syventymään ja voitte antaa mahdollisuuden läheisyydelle ja yhteiselle kokemiselle.
Lue lisää

Tilan historiaa

Rantalan tila on Haapalahden kartanon entinen torppa, jonka Erkki Salminen lunasti torpparilain myötä. 50-luvulla karjalan evakot Sakarias ja Aino Ojalainen ostivat tilan itselleen. Tila on ollut maatilana vuoteen 1970 asti, jolloin tila siirtyi kesäkäyttöön.

 

Vuokaramökkitoiminta alkoi v. 1973 Eila Ojalaisen johdolla ja kesti yhtäjaksoisesti 48 vuotta ja jatkuu edelleen tyttären Heli Kallion johdolla. Vuokramökkien rinnalla on ollut maatilamatkailua yli 20v sitten ja siitä syystä vanha navetta on rakennettu ja remontoitu maatilamatkailuun sopivaksi.

 

Pihapiirissä oleva päärakennus on hirrestä rakennettu v. 1908 ja pihalla oleva navetta on kunnostettu asuinkäyttöön 80-luvulla. Rannalle rakennetut mökit Kalliomökki on rakennettu v. 1968 ja Suviranta v. 1998. Mökkien välissä oleva saunarakennus kuuluu pihapiirin rakennuksiin ja on siis omassa käytössä.

Retriitin hengetär Kaisu Igonen

Olen 35-vuotias joogaopettaja ja metsässä kulkija, kuuntelija ja pohdiskelija. Olen viimeisen kymmenen vuoden aikana kulkenut polkua, joka on vienyt itseäni fyysiseltä kehon ulkokuorelta kohti omaa sisintä, itsensä kuuntelemista sekä juurtumista omiin ydinarvoihin ja luonnonvoimien äärelle. Olen huomannut, että kun kunnioitan sisäisen äänen kuuntelua ja annan hitauden valua itseeni, tapahtuu paljon enemmän. Olet saanut elämääni valtavasti energiaa, kun olen oppinut työskentelemään omien uskomusten, ajatusten, tunteiden sekä tapojen kanssa ja päästämään myös näistä irti, luoden tilaa intuitiolle, vapaudelle ja luovuudelle.  
Koen, että nykypäivän arjen vastavoimaksi, on tasapainottavaa luoda mahdollisuus maadottua kehoon ja omille juurille, antaa tunteiden virtaukselle tilaa, nostattaa sisäistä tulta ja voimaa sekä vastaanottaa yhteyttä ympäriltämme. Haluankin luoda ympärilleni tilan, jossa jokaisella on mahdollisuus herätellä oman kehon viisautta ja mielenvoimaa, oivaltaa miten tulla itselleen näkyväksi. Opetuksessani ja ohjauksessani kantavana voimana on läsnäolo tässä hetkessä ja itsessä. Pysähtyminen itsensä ja olemisen äärelle ei aina ole helppoa, mutta haluan luoda luottamusta jokaiselle, että hiljaisuudessa piilee valtava voima. Uskalla siis antautua itsellesi, syventyä tähän hetkeen ja aistia yhteyttä, energiaa, villiä vapautta ja kaikkea sitä mitä itsestäsi pintaan nousee. 

Retriitin emäntä Heli Kallio

Olen 52v. terveydenhuollon ja liikunta-alan ammattilainen. Vapaus ja luovuus ovat tärkeitä asioita elämässäni. Ne ovat mahdollistaneet minun elää oman näköistä elämääni. Olen saanut nauttia monipuolisesta ja joustavasta työstäni. Työ on mahdollistanut luoda, kokea ja nähdä säännöllisesti uutta. Vuosien varrella olen oppinut yhä enemmän elämään tässä ja nyt. Se ei ole ollut helppoa. Huomasin kuitenkin, että ”sitten kun” -elämä ei lisää arjen onnellisuutta. Onneksi elämän suuntaan voimme jokainen meistä vaikuttaa aloittamalla muutoksen vaikkapa tänään.
Rantalan tilalla ovat minun juureni. Se on minun lapsuuden mökkipaikkani. Kaikki kesät vietin siellä uiden ja saunoen. Äitini kunnosteli ja rakensi Rantalaa ja osallistuin apulaisena työhön. Ehkä sieltä on syttynyt samanlainen kipinä tekemiseen. Kun haluan rentoutua, suunnittelen, ideoin ja tuunaan jotain. Toki oleminen on minulle myös järven katselua ja laineiden liplatusta. Vesi on minun tärkein luonto elementtini. Haluan aistia veden koko kehollani nähden, kuullen sekä tuntien. Olenkin kiitollinen, että saan tarjota sinulle mahdollisuuden kokea olemisen rauhan veden äärellä Rantalassa.
Haluan inspiroida sinua huomaamaan, että kaikki on mahdollista. Rantalan luonto ja järvimaisema antaa tilaa elää ”tässä ja nyt” -hetkessä. Unelmasi ovat avoinna sinulle. Näe mahdollisuuksia ja huomaat, että ne alkavat täyttää elämääsi mukavalla tavalla. Sinun ei tarvitse etukäteen tietää, mitä mielesi ja kehosi tuottaa. Kuuntele. Ole kiitollinen kaikesta.
Kiitos sinulle. Kiitos minulle. Kiitos elämälle. Kiitos mahdollisuuksille.

Yleiskuvia Rantalasta

Kuvia majoituksesta