Harmonian kesäretriitit

Kesällä Harmonian retriittejä vietetään Savon idyllisessä maalaismaisemassa. Retriitit rakentuvat yhteyden luomisesta itseen, pysähtymisestä luonnon keskelle sekä yhteisen kesäheimon luomasta energiasta. Paikkana on ihastuttava Rantalan tila, joka on Haapalahden kartanon entinen torppa.

 

Harmonian ajatus on yhtä Rantalan tilan luontoyhteyden kanssa. Rantala on rehellinen maatila ilman nykypäivän luxusta. Se on tila, jossa arvostetaan perinteitä, luontoa, järveä, hiljaisuutta ja linnunlaulua. Rantalassa on aikaa itselle ja omille ajatuksille.

Kesän retriitit

Olemisen¬†√Ą√§rell√§ -¬†Liikett√§ & L√§sn√§oloa 27.-30.6.2024.

Haluatko syvent√§√§ yhteytt√§ itseesi ja luontoon? Kaipaatko el√§m√§√§si hetken, jossa voit antautua ja heitt√§yty√§ hetkeen? Koetko, ettei sinulla ole aikaa pys√§hty√§ ja tehd√§ itsellesi mieleisi√§ asioita? Haluaisitko, ett√§ kes√§lomaasi kuuluisi vapautumista, lepoa ja omaa aikaa?T√§m√§ on hetki, jolloin voit syventy√§ omiin tuntemuksiin ja antaa oman voiman nousta esille. Annamme inspiraation humista ymp√§r√∂ivist√§ metsist√§, j√§rvien syvyyksist√§, auringonnousuista ja ‚Äďlaskuista. Halumme on antaa luovuudelle ja tunteille tilaa, kehotuntemuksen vahvistua ja herkkyyden sek√§ itsetunnon syventy√§.
Lue lisää

Ilmoittaudu mukaan kesäretriitille.

Jos sinua viel√§ askarruttaa jokin asia ja haluat kysy√§ tarkemmin retriitist√§, laitathan rohkeasti viesti√§ [email protected]¬†tai soita puh.¬†050 538 8805

Täytä alla oleva lomake. 

Ilmoittautuminen on sitova ja varausmaksu 150€ maksetaan verkkokaupan kautta.

Tilan historiaa

Rantalan tila on Haapalahden kartanon entinen torppa, jonka Erkki Salminen lunasti torpparilain myötä. 50-luvulla karjalan evakot Sakarias ja Aino Ojalainen ostivat tilan itselleen. Tila on ollut maatilana vuoteen 1970 asti, jolloin tila siirtyi kesäkäyttöön.

 

Vuokaramökkitoiminta alkoi v. 1973 Eila Ojalaisen johdolla ja kesti yhtäjaksoisesti 48 vuotta ja jatkuu edelleen tyttären Heli Kallion johdolla. Vuokramökkien rinnalla on ollut maatilamatkailua yli 20v sitten ja siitä syystä vanha navetta on rakennettu ja remontoitu maatilamatkailuun sopivaksi.

 

Pihapiirissä oleva päärakennus on hirrestä rakennettu v. 1908 ja pihalla oleva navetta on kunnostettu asuinkäyttöön 80-luvulla. Rannalle rakennetut mökit Kalliomökki on rakennettu v. 1968 ja Suviranta v. 1998. Mökkien välissä oleva saunarakennus kuuluu pihapiirin rakennuksiin ja on siis omassa käytössä.

Retriitin hengetär Kaisu Igonen

Olen 35-vuotias joogaopettaja ja metsässä kulkija, kuuntelija ja pohdiskelija. Olen viimeisen kymmenen vuoden aikana kulkenut polkua, joka on vienyt itseäni fyysiseltä kehon ulkokuorelta kohti omaa sisintä, itsensä kuuntelemista sekä juurtumista omiin ydinarvoihin ja luonnonvoimien äärelle. Olen huomannut, että kun kunnioitan sisäisen äänen kuuntelua ja annan hitauden valua itseeni, tapahtuu paljon enemmän. Olet saanut elämääni valtavasti energiaa, kun olen oppinut työskentelemään omien uskomusten, ajatusten, tunteiden sekä tapojen kanssa ja päästämään myös näistä irti, luoden tilaa intuitiolle, vapaudelle ja luovuudelle.  
Koen, että nykypäivän arjen vastavoimaksi, on tasapainottavaa luoda mahdollisuus maadottua kehoon ja omille juurille, antaa tunteiden virtaukselle tilaa, nostattaa sisäistä tulta ja voimaa sekä vastaanottaa yhteyttä ympäriltämme. Haluankin luoda ympärilleni tilan, jossa jokaisella on mahdollisuus herätellä oman kehon viisautta ja mielenvoimaa, oivaltaa miten tulla itselleen näkyväksi. Opetuksessani ja ohjauksessani kantavana voimana on läsnäolo tässä hetkessä ja itsessä. Pysähtyminen itsensä ja olemisen äärelle ei aina ole helppoa, mutta haluan luoda luottamusta jokaiselle, että hiljaisuudessa piilee valtava voima. Uskalla siis antautua itsellesi, syventyä tähän hetkeen ja aistia yhteyttä, energiaa, villiä vapautta ja kaikkea sitä mitä itsestäsi pintaan nousee. 

Retriitin emäntä Heli Kallio

Olen 52v. terveydenhuollon ja liikunta-alan ammattilainen. Vapaus ja luovuus ovat tärkeitä asioita elämässäni. Ne ovat mahdollistaneet minun elää oman näköistä elämääni. Olen saanut nauttia monipuolisesta ja joustavasta työstäni. Työ on mahdollistanut luoda, kokea ja nähdä säännöllisesti uutta. Vuosien varrella olen oppinut yhä enemmän elämään tässä ja nyt. Se ei ole ollut helppoa. Huomasin kuitenkin, että ”sitten kun” -elämä ei lisää arjen onnellisuutta. Onneksi elämän suuntaan voimme jokainen meistä vaikuttaa aloittamalla muutoksen vaikkapa tänään.
Rantalan tilalla ovat minun juureni. Se on minun lapsuuden mökkipaikkani. Kaikki kesät vietin siellä uiden ja saunoen. Äitini kunnosteli ja rakensi Rantalaa ja osallistuin apulaisena työhön. Ehkä sieltä on syttynyt samanlainen kipinä tekemiseen. Kun haluan rentoutua, suunnittelen, ideoin ja tuunaan jotain. Toki oleminen on minulle myös järven katselua ja laineiden liplatusta. Vesi on minun tärkein luonto elementtini. Haluan aistia veden koko kehollani nähden, kuullen sekä tuntien. Olenkin kiitollinen, että saan tarjota sinulle mahdollisuuden kokea olemisen rauhan veden äärellä Rantalassa.
Haluan inspiroida sinua huomaamaan, että kaikki on mahdollista. Rantalan luonto ja järvimaisema antaa tilaa elää ”tässä ja nyt” -hetkessä. Unelmasi ovat avoinna sinulle. Näe mahdollisuuksia ja huomaat, että ne alkavat täyttää elämääsi mukavalla tavalla. Sinun ei tarvitse etukäteen tietää, mitä mielesi ja kehosi tuottaa. Kuuntele. Ole kiitollinen kaikesta.
Kiitos sinulle. Kiitos minulle. Kiitos elämälle. Kiitos mahdollisuuksille.

Yleiskuvia Rantalasta

Kuvia majoituksesta