Ohjaajat

 

 

Kaisu


Olen Kaisu, pohjakoulutukseltani fysioterapeutti ja personal trainer. Olen työskennellyt liikunta-alalla vuodesta 2009 ja jooga on ollut mukanani vuosia, ensin hyvin fyysisenä ja vahvana kehollisena harjoituksena mutta ehkäpä kolmen lapsen äitinä, huomasin vähitellen kaipaavani enemmän pysähtymistä ja rauhoittumista omaan arkeeni.


Jooga on luonut itselleni polkua, jossa olen voinut pohtia kuka minä olen. Oma oppipolkuni Shantin joogaopettajakoulutuksessa avasi viimeistään silmäni sekä mieleni sille, että joogasta löytyy luovuutta ja vapautta sekä ehtymätön mahdollisuus toteuttaa itseään. Opettajani Kylli Kukk ja Meri Mort ovat herätelleet itsestäni vahvuutta ja luottamusta, mutta myös äärimmäistä antautumista ja irtipäästämistä.


Jooga on minulle harjoitus, jossa yhdistyy itsetuntemus, kehon ja mielen tasapaino, hengitys, hyväksyminen ja läsnäolo. Minua kiehtoo liikkeen luovuus ja vapaus, ei niinkään asanoiden haasteellisuus tai näyttävyys. Itselleni tärkeä yhteys on myös luontoon ja ympäristömme vaikutus ja energia ovat läsnä ohjauksessani.


Haluan opetuksessani luoda sallivan ilmapiirin, jossa jokaisella on mahdollisuus kokea oman kehon kautta syntyvä liike, aistia ja kokeilla, oivaltaa ja ymmärtää

Hanna


Olen Hanna, aikuiseen ikään ehtinyt liikuttaja Mäntsälästä. Liikunta- alalla olen toiminut vuodesta 2010 lähtien ja joogaa olen ohjannut yli kymmenen vuotta.

 

Olen Rekisteröitynyt Joogaopettaja (RYT 500) ja erikoistunut muunmuassa Vinyasa Flow-,YIN- ja Hatha Joogaan.

 

Minun opetukseni ydinsanoma on, että jooga kuuluu kaikille. Haluan, että voit tulla tunneilleni juuri sellaisena kuin olet. Autan sinua löytämään kehollesi sopivan tavan tehdä asanaharjoittelua ja opetan lempeyttä itseäsi kohtaan.

Minna

 

"Niin tahtoisin pitkälle liitää, kuin suksineen rohkeat nuo, tai laduillas uljaasti kiitää, jos kunniaa sulle se suo. Vaikka kierränkin länttä ja itää, niin juuriain irti en saa. Ne mullassas tahdonkin pitää, sinä vihreiden harjujen maa. Tätä maata en mielestäin heitä. Sen sylistä voimani saan. Vaikka kiirehdin elämän teitä, niin kotiini tuun uudestaan." ( ”Vihreiden harjujen maa”)

 

Minun tarinani alkaa näiden vihreiden harjujen luota, Vesijärven rannalta Päijät- Hämeestä. Lapsuuteni maatilalla ja tilan töissä opetti näkemään vuodenajat erilaisina tapahtumina joihin me lapsetkin aina osallistuimme. Kunnioitus luontoon ja maan antimiin istutettiin minuun varhaisessa vaiheessa ja kiitollisena siitä, saan siirtää tätä lahjaa myös eteenpäin.

 

Valmistuin fysioterapeutiksi vuonna 2007 ja näissä töissä olen ollut tähän päivään saakka. Vuodesta 2011 olen työskennellyt Mäntsälässä Vireuksessa ja näiden vuosien aikana ammatillista osaamistani on vahvistanut erilaisilla koulutuksilla. Ilmajooga- ohjaaja koulutuksen kävin vuonna 2014 ensimmäisten suomalaisten joukossa.

 

Ilmajooga tunnilla unohdamme pingotuksen ja otamme vastaan liinojen tuoman avun, keveyden ja kantavan voiman. Sukellamme mielikuvissamme luontoon ja haemme sieltä vaikutuksia tuntiin. Miltä tuntuisi liikkua liinan avulla kuin heinänkorsi? Tai miten liikkuisit liinan sisällä kuin aalto? Tunnilla ollaan herkkiä kehon tuntemuksille ja annetaan mielelle ja keholle mahdollisuus rauhoittumiseen ja eheytymiseen.