Ohjaajat

 

 

Kaisu


Olen Kaisu, pohjakoulutukseltani fysioterapeutti ja personal trainer. Olen työskennellyt liikunta-alalla vuodesta 2009 ja jooga on ollut mukanani vuosia, ensin hyvin fyysisenä ja vahvana kehollisena harjoituksena mutta ehkäpä kolmen lapsen äitinä, huomasin vähitellen kaipaavani enemmän pysähtymistä ja rauhoittumista omaan arkeeni.


Jooga on luonut itselleni polkua, jossa olen voinut pohtia kuka minä olen. Oma oppipolkuni Shantin joogaopettajakoulutuksessa avasi viimeistään silmäni sekä mieleni sille, että joogasta löytyy luovuutta ja vapautta sekä ehtymätön mahdollisuus toteuttaa itseään. Opettajani Kylli Kukk ja Meri Mort ovat herätelleet itsestäni vahvuutta ja luottamusta, mutta myös äärimmäistä antautumista ja irtipäästämistä.


Jooga on minulle harjoitus, jossa yhdistyy itsetuntemus, kehon ja mielen tasapaino, hengitys, hyväksyminen ja läsnäolo. Minua kiehtoo liikkeen luovuus ja vapaus, ei niinkään asanoiden haasteellisuus tai näyttävyys. Itselleni tärkeä yhteys on myös luontoon ja ympäristömme vaikutus ja energia ovat läsnä ohjauksessani.


Haluan opetuksessani luoda sallivan ilmapiirin, jossa jokaisella on mahdollisuus kokea oman kehon kautta syntyvä liike, aistia ja kokeilla, oivaltaa ja ymmärtää

Hanna


Olen Hanna, aikuiseen ikään ehtinyt liikuttaja Mäntsälästä. Liikunta- alalla olen toiminut vuodesta 2010 lähtien ja joogaa olen ohjannut yli kymmenen vuotta.

 

Olen Rekisteröitynyt Joogaopettaja (RYT 500) ja erikoistunut muunmuassa Vinyasa Flow-,YIN- ja Hatha Joogaan.

 

Minun opetukseni ydinsanoma on, että jooga kuuluu kaikille. Haluan, että voit tulla tunneilleni juuri sellaisena kuin olet. Autan sinua löytämään kehollesi sopivan tavan tehdä asanaharjoittelua ja opetan lempeyttä itseäsi kohtaan.

Minna

 

"Niin tahtoisin pitkälle liitää, kuin suksineen rohkeat nuo, tai laduillas uljaasti kiitää, jos kunniaa sulle se suo. Vaikka kierränkin länttä ja itää, niin juuriain irti en saa. Ne mullassas tahdonkin pitää, sinä vihreiden harjujen maa. Tätä maata en mielestäin heitä. Sen sylistä voimani saan. Vaikka kiirehdin elämän teitä, niin kotiini tuun uudestaan." ( ”Vihreiden harjujen maa”)

 

Minun tarinani alkaa näiden vihreiden harjujen luota, Vesijärven rannalta Päijät- Hämeestä. Lapsuuteni maatilalla ja tilan töissä opetti näkemään vuodenajat erilaisina tapahtumina joihin me lapsetkin aina osallistuimme. Kunnioitus luontoon ja maan antimiin istutettiin minuun varhaisessa vaiheessa ja kiitollisena siitä, saan siirtää tätä lahjaa myös eteenpäin.

 

Valmistuin fysioterapeutiksi vuonna 2007 ja näissä töissä olen ollut tähän päivään saakka. Vuodesta 2011 olen työskennellyt Mäntsälässä Vireuksessa ja näiden vuosien aikana ammatillista osaamistani on vahvistanut erilaisilla koulutuksilla. Ilmajooga- ohjaaja koulutuksen kävin vuonna 2014 ensimmäisten suomalaisten joukossa.

 

Ilmajooga tunnilla unohdamme pingotuksen ja otamme vastaan liinojen tuoman avun, keveyden ja kantavan voiman. Sukellamme mielikuvissamme luontoon ja haemme sieltä vaikutuksia tuntiin. Miltä tuntuisi liikkua liinan avulla kuin heinänkorsi? Tai miten liikkuisit liinan sisällä kuin aalto? Tunnilla ollaan herkkiä kehon tuntemuksille ja annetaan mielelle ja keholle mahdollisuus rauhoittumiseen ja eheytymiseen.

Heli

 

Olen kiitollinen itselleni siitä mahdollisuudesta, että olen uskaltanut ottaa vastaan uusia kokemuksia ilman oman mieleni rajoitteita. Pitkä yli 25v. työurani fysioterapeuttina on ollut minulle tärkeää ja rakasta. Halu auttaa ihmisiä on palava ja uusia ajatuksia, menetelmiä, oivalluksia, kokemuksia, koulutuksia olen käynyt ja niiden jäljet näkyvät työssäni.

 

Ensimmäisen joogakoulutuksen kävin v. 2011 ja sen jälkeen niitä on ollut useita. Tavoitteeni silloin oli löytää jotain uutta asiakkailleni. Kävikin niin, että jouduin pysähtymään ja tutustumaan itseeni uudenlaisella näkökulmalla ja minulla oli paljon kotiin vietävää itselleni ja asiakkailleni. Vuosien saatossa ihmisen mieli on kiehtonut minua yhä enemmän ja olen huomannut, miten iso merkitys sillä on kaikessa elämämme osa-alueilla.

 

Olen opiskellut psykofyysistä fysioterapiaa, ratkaisukeskeistä terapiaa,  NLP:tä sekä työnohjausta. Nämä opit olen yhdistänyt ihmisen fyysiseen osa-alueeseen. Harmoniassa ohjaan meditaatiotuntia, jossa kokemukseni ja kaikki koulutukset nivoutuvat yhteen minunlaisella tavallani. Minun tavoitteeni on antaa sinulle mahdollisuus tutustua itseesi yhä paremmin, olla läsnä itsesi kanssa, kuunnella kehosi viestejä ja näin oivaltaa jotain sellaista, jota juuri nyt tässä elämässä kaipaat ja jonka suuntaan haluat kulkea.